Ortopedska manualna fizioterapija je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

IFT ponuja elektroterapijo za obvladovanje kronične, posttravmatske in pooperativne bolečine. To zdravljenje je postalo priljubljeno zaradi nebolečega, brez zdravil in neinvazivnega načina zdravljenja. Vsakodnevna uporaba lahko zagotovi boljše rezultate.

 

IFT aparat zagotavlja neprekinjeno stimulacijo globoko v prizadeto tkivo. Stimulacija blokira bolečino ter zmanjša oteklino in vnetje, ki povzroča bolečino. Zagotavlja globoko penetracijo z uporabo nosilnega vala 4000Hz za premagovanje odpornosti kože. Polovi delujejo tako, da v tkivo dajo dva signala na nekoliko različnih frekvencah. Ko se križata, proizvedeta nižjo frekvenco, ki je znana kot terapevtski tok. Toda praktično terapevti običajno uporabljajo premične elektrode za iskanje najboljših položajev elektrod. Prej je stroj uporabljal analogna vezja in je bil omejen na valovno obliko. Zdaj najnovejša različica uporablja 4000Hz nosilec.

 

Spoznajmo frekvence:

· 2Hz: ta frekvenca stimulira metencefalone, kar povzroči kratkotrajno lajšanje bolečin.

· 10 Hz: ta frekvenca je koristna za imunski sistem, zaradi česar so bolniki budni, a sproščeni.

· 45-90Hz: ta frekvenca bo zmanjšala simpatični živčni sistem, kar bo omogočilo povečano aktivnost parasimpatičnega sistema in oskrbo s krvjo.

· 130Hz: ta frekvenca stimulira endorfine in povzroči dolgotrajno lajšanje bolečin.

· 1-100Hz: ta frekvenca bo povečala stopnjo vnetja.