Ortopedska manualna fizioterapija je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Kinezioterapija

Na podlagi testiranja mišic in ocene drže posameznika, individualno oblikujemo program vaj, ki so vezane na posameznikove težave. Tako dobite v programu kinezioterapije individualno sestavljen program vaj, ki temelji na vaši drži, kar pomeni, da upoštevamo posameznikove določene mišice, ki jih je potrebno raztezati in druge krepiti.

 

Namen programa vaj je, da pacient po manualni terapiji vzdržuje novo dobljeno stanje. V kolikor se terapija ne nadaljuje s programom vaj, ima to vpliv, da se prvotno stanje kompenzatornih tehnik vrne. Kompenzacija je že stanje, ko telo išče izhode v bolečini in na dolgi rok telo pahne v še večje prisilne drže in prihaja do dodatnih težav in bolečin.

 

Zato se mora vsak posameznik zavedati, da je vadbena terapija po obiskovanju fizioterapije bistvenega pomena, saj vzdržujemo pravilne vzorce gibanja. Z individualno sestavljeno vadbo velikokrat moramo telo spomniti pravilnih vzorcev gibanja, saj jih naši možgani pozabijo. pravilni vzorci gibanja izginejo, v naše gibanje se prikradejo napačni vzorci in pri tem je največja težava, da se tega ne zavedamo.

 

V sklopu kinezioterapije občasno lahko pomagamo s pasivno tehniko kot je kineziotaping ali Mulligan taping s katerima vplivamo na delovanje mišice ali sklepov.