Ortopedska manualna fizioterapija je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Z ročnimi tehnikami na naši fasciji ali mišičnem ovoju mišice, smo posebej uspešni, kjer preko obravnave fascije lahko zelo hitro spreminjamo mišično vedenje. Vemo, da mišicam dajejo akcijo živčni sistem, pomeni, da neposredno vplivamo tudi na center gibanja, ki se nahaja v naši skorji možganov. Poleg spremembe vedenja mišice, spreminjamo tudi mišično sposobnost krčenja mišice, kar je pomembno, da kombiniramo z vajami. Ob prizadevanju obravnave fascije, smo postali bolj izučeni o anatomiji mišično – fascialnega – skeletnega – živčnega sistema in smo pri svojem delu bolj specifični in znamo biti usmerjeni na določen tip tkiva, ki ga želimo doseči ali obdelati.

Skozi leta svojega dela in opažanja, da tradicionalna fizioterapija ne prinese trajnega izboljšanja, smo iskali vedno znova zakaj ne pomaga, kaj je vzrok in kaj pomaga. Prišli smo do spoznanja, da na prvi pogled videna šibkost mišice ni šibkost v tradicionalnem pomenu, ampak manifestacija miofascialne strukturne spremembe, ki zmanjšuje senzorični input v nevronsko shemo, ki je odgovorna za mišično krčenje.