Ortopedska manualna fizioterapija je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Manualna terapija

Nudimo širok izbor svetovno priznanih manualnih tehnik, ki jih prilagajamo glede na težave posameznika. Manualna terapija prispeva k hitrejši in učinkovitejši rehabilitaciji pacientov, športnikov in drugih iskalcev te terapije. Uporabniki so že prepoznali učinkovitost in prednost manualne terapije, njena odlika je v krajših obravnavah in trajnejših učinkih.

 

Manualna terapija je oblika zdravljenja, kjer terapevt uporablja vso znanje diagnostike iz fizioterapije in vso znanje zdravljenja z rokami. Gre za natančni občutek struktur, ki so pod terapevtovimi rokami, kjer tkiva manualno optimiziramo, korigiramo, vzpostavljamo ravnovesje, z namenom zmanjšati bolečine in trajno popraviti okvaro.

 

Vsaka obravnava se začne s pregledom, ki vključuje pogovor, pregled predhodne dokumentacije (MR, CT, UZ), fizioterapevtski pregled, postavitev natančne fizioterapevtske diagnoze in ustrezna izbira manualnih tehnik za željeni rezultat.