Ortopedska manualna fizioterapija je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

TECAR

TECAR kratica pomeni "prenos energije s kapacitivno in rezistivno metodo". Terapija je inovativna metoda, s katero v telesu sprožimo naravne regeneracijske (obnavljalne) in protivnetne procese. Terapija je znana po svojih hitrih rezultatih, običajno že po prvi terapiji in je izjemno priljubljena v športni rehabilitaciji ter pri ljudeh, ki so delovno aktivni in se želijo čim prej vrniti na delo.

 

Tecar terapija pomeni izvabljanje telesu lastne energije, ki povzroči segrevanje ciljanega tkiva. Ob izvajanju terapije boste občutili prijetno toploto, ki jo z jakostjo reguliramo, glede na željeni učinek in vrsto obravnave. Z uporabo Tecar terapije je proces rehabilitacije postal znatno hitrejši, čas za dosego stabilnih rezultatov krajši in okrevanje bolj kakovostno.

 

Od ostalih oblik terapij je Tecar poseben zaradi svojega delovanja – deluje endogeno (od znotraj). Do prenosa energije pride zaradi aktivacije ionov, ki stimulirajo biološka tkiva, tako lahko spodbudimo telesu naravne procese celjenja.

 

S Tecar terapijo dosežemo fiziološke reakcije, kot so pospešen metabolizem, povečana raztegljivost kolagena, izboljšanje krvnega in limfnega pretoka, boljša dostava kisika in hranilnih snovi do tkiv, pospešeno celjenje, relaksacija mišic ter intenzivno zmanjšanje bolečine.

 

Kdaj nam TECAR terapija koristi?

- Rahlja zlepljena tkiva v mišicah,

- zmanjšuje bolečine,

- povečuje prekrvavitev,

- vse vrste mišične patologije (tendinitisi, tendinoze, kalcinacije),

- vse vrste ligamentarnih patologij (zvini, nestabilnosti),

- težave s sklepnimi ovojnicami (zmrznjena rama, sinovitis, artritis),

- težave s hrustancem (obrabe, poškodbe sklepnih hrustancev...),

- bolečine v hrbtenici (zaradi različnih vzrokov - diskoze, obrabe, nestabilnosti..).